EUROTRONIC MVO & ERKEND LEERBEDRIJF

MVO EUROTRONIC BV

Op het gebied van MVO neemt Eurotronic daarvoor verantwoordelijkheid in samenwerking met de fabrikanten die wij vertegenwoordigen met als belangrijkste

Alpha Technologies en Dura Line.

AFVOER ACCU’S / AFVALSCHEIDING

Voor de door ons aangeboden loodaccu’s geldt dat deze voor 100% recyclebaar zijn. Oude accu’s laten wij milieuvriendelijk afvoeren, waarvoor een deugdelijke administratie wordt bijgehouden. Het reguliere afval wordt op kantoor, magazijn & projectniveau consequent gescheiden en als zodanig afgevoerd. Het is onze overtuiging dat ook kleine (individuele) bijdragen uiteindelijk een significant verschil kunnen maken. Daar wordt op managementniveau ook op gestuurd.

ALPHA TECHNOLOGIES (onderdeel van Enersys)

In de productie locaties worden elektronische componenten als koper, andere metalen, papier, plastic en karton gerecycled.

In het productieproces wordt waar mogelijk voor een deel gebruik gemaakt van gerecycled koper. Alle fabrieken zijn ISO 14001 gecertificeerd.

Het vermelden waard is de bijdrage die Alpha Technologies in de persoon van hun oprichter Fred Kaiser heeft geleverd aan de Universiteit van British Columbia in 2005. Dit betreft een locatie die is vernoemd naar de oprichter. Het huisvest de onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten voor 600 studenten. Naast het faciliteren van onderzoek en studie, biedt het gebouw ook tal van duurzaamheidskenmerken zoals zonwerende keramische raam bekleding, automatische verlichting & passieve ventilatie. Dit alles bedoeld om de gezondheid en beleving van de gebruiker te bevorderen, de onderhoudskosten te verlagen en de jaarlijkse uitstoot van broeikasgassen van het gebouw te minimaliseren.

E-MOBILITEIT

Alle personenauto’s bij Eurotronic zijn volledig electrisch en worden op het bedrijf geladen met groene stroom die wordt afgenomen bij Vattenfall.

De intentie is dat onze bedrijfsbussen ook electrisch worden zodra de range daarvan dekkend is voor een landelijk operende storingsdienst.

ENERGIE (Elektriciteit & Gas)

Al sinds 2012 neemt Eurotronic alleen nog groene stroom af en Gas met CO2 compensatie (via Vattenfall).

LED VERLICHTING

In 2019 is de verlichting in het kantoor van Eurotronic vervangen door LED

MVO – ERKENDLEERBEDRIJF

In 2020 is Eurotronic Erkend Leerbedrijf geworden. Wij willen daarmee een bijdrage leveren aan het opleiden van MBO studenten en dan met name op het gebied van techniek. Dat laatste zien wij als een maatschappelijke taak voor een technisch georiënteerd bedrijf als het onze.

MVO CO2-NEUTRALITEIT

Op het gebied van CO2-neutraliteit heeft Eurotronic, naast haar eigen inspanningen, te maken met de performance en intenties van de bedrijven die we vertegenwoordigen.

Onze toeleveranciers voeren op dat gebied een actief beleid wat schriftelijk is vastgelegd in hun CSR policy (Commitment to Corporate Social Responsability)

Het is dan gebruikelijk om zich door Ecovadis regelmatig te laten toetsen op het gebied van hun maatschappelijke én duurzaamheids ambities.

De uitgebreide vraagstelling betreft ondermeer het terugbrengen van de energieconsumptie en daarmee CO2 uitstoot als ook het brengen vaneco-product eigenschappen. Een voorbeeld van het laatste is de power-safe modus van de gelijkrichter modules. De modules welke niet actief nodig zijn, staan in standby met een aanzienlijk lager energieverbruik als gevolg.

Enersys heeft de meest recente survey in 2020 laten uitvoeren met als resultaat een Bronze status. Het rapport stellen we desgewenst graag ter beschikking.

Alpha Technologies  is naast het ontwerpen en fabriceren van reguliere voedingssystemen (AC & DC) ook actief op het gebied van het aanbieden van renewable energie met offgrid en hybride voedingsoplossingen.

De daarvoor opgewekte energie komt in het algemeen van PV of windturbines, aldan niet met opslag. Bij het Europese hoofdkantoor in Schwabach is een PV-installatie inclusief energieopslag geïnstalleerd met een vermogen van 100kWp waarmee voor een significant deel in de eigen energiebehoefte wordt voorzien. Deze installatie genereert 100 MWh / jaar.

Bij het Amerikaanse hoofdkantoor in Bellingham staat een soortgelijke installatie met daarbij ook nog 2 windturbines. Op beide locaties zijn er tevens laadstations voor EV’s.

BEDRIJFSONGEVALLEN

In het jaar 2020 hebben er bij Eurotronic geen bedrijfsongevallen plaatsgevonden

CAO METAAL & TECHNIEK

Eurotronic is aangesloten bij de CAO Metaal & Techniek (Kleinmetaal)

René van Hartingsveldt

DGA Eurotronic BV

Beroepsonderwijs bedrijfsleven

Neem contact met ons op en ontvang meteen een vrijblijvend advies