EUROTRONIC MVO & ERKEND LEERBEDRIJF

MVO - CIRCULAIRE ECONOMIE

Op het gebied van MVO neemt Eurotronic daarvoor verantwoordelijkheid in samenwerking met de fabrikanten die wij vertegenwoordigen. Een belangrijke daarvan is Alpha Technologies UPS systemen.

Alpha Technologies

In de productie locaties worden elektronische componenten als koper, andere metalen, papier, plastic en karton gerecycled.
In het productieproces wordt waar mogelijk voor een deel gebruik gemaakt van gerecycled koper. Alle fabrieken zijn ISO 14001 gecertificeerd.
Het vermelden waard is de bijdrage die Alpha Technologies in de persoon van hun oprichter Fred Kaiser heeft geleverd aan de Universiteit van British Columbia in 2005. Dit betreft een locatie die is vernoemd naar de oprichter. Het huisvest de onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten voor 600 studenten. Naast het faciliteren van onderzoek en studie, biedt het gebouw ook tal van duurzaamheidskenmerken zoals zonwerende keramische raam bekleding, automatische verlichting & passieve ventilatie. Dit alles bedoeld om de gezondheid en beleving van de gebruiker te bevorderen, de onderhoudskosten te verlagen en de jaarlijkse uitstoot van broeikasgassen van het gebouw te minimaliseren.

Accu’s

Voor de door ons aangeboden loodaccu’s geldt dat deze voor 100% recyclebaar zijn. Oude accu’s laten wij milieuvriendelijk afvoeren, waarvoor een deugdelijke administratie wordt bijgehouden. Het reguliere afval wordt op kantoor, magazijn & projectniveau consequent gescheiden en als zodanig afgevoerd. Het is onze overtuiging dat ook kleine (individuele) bijdragen uiteindelijk een significant verschil kunnen maken. Daar wordt op managementniveau ook op gestuurd.

MVO CO2-NEUTRALITEIT

Op het gebied van CO2-neutraliteit heeft Eurotronic, naast haar eigen inspanningen, te maken met de performance en intenties van de bedrijven die we vertegenwoordigen.
Onze toeleveranciers voeren op dat gebied een actief beleid wat schriftelijk is vastgelegd in hun CSR policy (Commitment to Corporate Social Responsability)
Het is dan gebruikelijk om zich door Ecovadis regelmatig te laten toetsen op het gebied van hun maatschappelijke én duurzaamheids ambities.

Ecovadis website

De zeer uitgebreide vraagstelling betreft ondermeer het terugbrengen van de energieconsumptie en daarmee CO2 uitstoot als ook het brengen vaneco-product eigenschappen. Een voorbeeld van het laatste is de power-safe modus van de gelijkrichter modules. De modules welke niet actief nodig zijn, staan in standby met een aanzienlijk lager energieverbruik als gevolg.
Alpha Technologies in Europa heeft de meest recente survey in 2016 laten uitvoeren met als resultaat 59/100 (Confirmed). Het rapport stellen we desgewenst graag ter beschikking.
Alpha Technologies is naast het ontwerpen en fabriceren van reguliere voedingssystemen (AC & DC) ook actief op het gebied van het aanbieden van renewable energie met offgrid en hybride voedingsoplossingen.
De daarvoor opgewekte energie komt in het algemeen van PV of windturbines, aldan niet met opslag. Bij het Europese hoofdkantoor in Schwabach is een PV-installatie inclusief energieopslag geïnstalleerd met een vermogen van 100kWp waarmee voor een significant deel in de eigen energiebehoefte wordt voorzien. Deze installatie genereert 100 MWh / jaar.
Bij het Amerikaanse hoofdkantoor in Bellingham staat een soortgelijke installatie met daarbij ook nog 2 windturbines. Op beide locaties zijn er tevens laadstations voor EV’s.

Verder neemt Eurotronic zelf sinds enige jaren alleen nog maar groene stroom af en gas met CO2 compensatie

MVO – ERKENDLEERBEDRIJF

In 2020 is Eurotronic Erkend Leerbedrijf geworden. Wij willen daarmee een bijdrage leveren aan het opleiden van MBO studenten en dan met name op het gebied van techniek. Dat laatste zien wij als een maatschappelijke taak voor een technisch georiënteerd bedrijf als het onze.

René van Hartingsveldt
DGA Eurotronic BV

Beroepsonderwijs bedrijfsleven

Neem contact met ons op en ontvang meteen een vrijblijvend advies